A Catalunya se’n poden beneficiar totes les entitats locals de fins a 3.000 habitants, és a dir: 666 municipis, el 70,3% de les localitats catalanes






14/07/2015

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre les tres entitats, han acordat l’establiment d’un pla Tarifa Plana SGAE, el qual permetrà als municipis de fins a 3.000 habitants beneficiar-se, de manera anual, d’importants avantatges en l’abonament dels drets d’autor per a l’ús del repertori gestionat per la SGAE.

A Catalunya se’n poden beneficiar 666 municipis de 947, és a dir el 70% de les localitats catalanes. L’FMC, l’ACM i la SGAE coincideixen en assenyalar la «importància de la negociació i l’acord com a via adequada de relació entre les tres entitats, així com la finalitat comú d’aconseguir el reconeixement del dret d’autor més eficaç».

Amb la Tarifa Plana anual, els ajuntaments podran conèixer amb antelació, pressupostar i abonar els drets d’autor de manera senzilla. No caldrà presentar pressupostos ni emplenar autoritzacions. La tarifa plana inclou un amplíssim catàleg d’activitats gratuïtes o amb preus de taquilla reduïts o subvencionats, les quals es duen a terme amb ocasió de fires i altres festes, com ara balls i amenitzacions amb orquestres, discomòbils, bandes municipals, cercaviles, actuacions de caràcter folklòric o espectacles similars no dramàtics.

Amb independència d’aquesta nova Tarifa Plana, els municipis poden, en tot moment, acollir-se a aquest nou sistema tarifari o bé a l’antic. Així mateix, també es contempla un sistema tarifari diferent en espectacles teatrals de caràcter gratuït.