En un escrit adreçat al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, l'FMC sol·licita la modificació de la norma de despesa






29/04/2016

Aquesta petició, aprovada pel Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, reunit el passat 15 d'abril, pretén obrir als governs locals la possibilitat de generar inversió, i, en conseqüència, creixement econòmic i ocupació.

Les dades oficials del ministeri i del Banc d'Espanya mostren que la situació econòmico-financera de les entitats locals és suficientment solvent com per generar estalvi. Aquest estalvi, obtingut pel nostre sector públic local en els darrers exercicis, ha de capacitar-se per a la seva millor destinació en la prestació dels serveis als ciutadans i ciutadanes, i a l'exercici de competències clau per assegurar el seu benestar en les nostres comunitats locals.

Activar l'economia i l'ocupació són també objectius dels governs locals. Malauradament, ni l'Administració central de l'Estat ni les administracions autonòmiques es troben, actualment, en les condicions favorables que sí que tenen els municipis espanyols.

L'acord adoptat per la Federació de Municipis de Catalunya vol expressar, davant el govern d'Espanya en particular, i davant el conjunt de les institucions en general, que és possible gestionar les finances locals de la manera més adequada a les necessitats dels ciutadans, sense que això signifiqui incomplir els objectius d'estabilitat i sostenibilitat financera. Això ha quedat demostrat quan els municipis han reduït dràsticament el seu nivell de deute fins a situar-lo a finals de 2015 per sota del 3,3% del PIB i han estat capaços de tancar l'exercici 2015 amb un superàvit del 0,44%.

"Per tot això, demanem simplement que l'estalvi que generem reverteixi en les nostres comunitats locals. Els ciutadans ho necessiten".