Un conveni signat el dilluns 25 de juliol entre el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, i el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso, difon el Programa Municipi Cooperatiu, mitjançant el qual es desenvoluparan activitats per promoure el cooperativisme al territori






25/07/2016

L’objectiu del conveni és la difusió del model d’empresa cooperativa als ens locals adherits a la Federació de Municipis de Catalunya que sumen el 91 per cent de la població de Catalunya, entre ajuntaments, diputacions, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades.

Concretament a partir de la signatura del conveni, l’FMC farà difusió de les actuacions i trobades del programa Municipi Cooperatiu, impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC). El programa està centrat en la difusió del model d’empresa cooperativa, l’enfortiment del teixit cooperatiu i el foment de les noves cooperatives. Els municipis participants esdevenen punts de referència sobre cooperativisme al territori i espai d’interacció entre cooperatives.

Com a entitat especialitzada en el desenvolupament i la promoció de les cooperatives, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya oferirà accions de sensibilització i formació en cooperativisme al personal tècnic de les entitats adherides a l’FMC i participarà a les comissions de treball específiques sobre temàtiques com la contractació pública, les clàusules socials, les eines de càlcul de l’impacte social o els instruments locals de finançament.

La Federació de Municipis de Catalunya és una plataforma idònia, segons el conveni, per impulsar el cooperativisme entre els municipis de Catalunya. La col·laboració permetrà oferir a les entitats els recursos especialitzats com ara el test del perfil emprenedor, l’eina de planificació econòmico-financera per a cooperatives o el quizzcoop.