Aquest curs, inclòs dins l'activitat formativa de la Federació de Municipis de Catalunya, es desenvoluparà els dies 20, 26 i 28 d'octubre i tractarà sobre transparència, participació i ètica pública






20/10/2016

El model d’Administració deliberativa té una traducció política basada en el Bon Govern; un bon govern que parteix de la lògica de la governança, on necessàriament l’Administració pública, tot i ser-ne el principal actor, haurà de desenvolupar l’acció en un nou context i partint de lògiques d’interrelació que superaran la lògica de l’eficiència i l’eficàcia com a únics principis rectors.

Això ho farà a partir de tres paràmetres: transparència, col·laboració i participació. Per tal de trobar un sentit de lo públic caldrà treballar sobre el paper dels valors en l’administració local. Codi ètics, codis de conducta i sistemes d’integritat doten de sentit "públic” aquesta nova manera de fer.

Aquest curs, desenvolupat en tres sessions, tractarà de la governança, la participació i la innovació social; el bon govern i el model d'administració deliberativa; i la transparència i l'open data.