Aquest matí ha tingut lloc a Manresa l'Assemblea general ordinària del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Barcelona, en la que s'ha aprovat una Declaració sobre integritat i bon govern






18/11/2016

L'acte d'obertura de l'assemblea ha anat a càrrec de la consellera de Governació, Relacions Institucionals i Habitatge, Meritxell Borràs; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i la presidenta del CSITAL Barcelona, Maria Petra Sáiz.

A continuació s'ha aprovat la memòria de gestió i la memòria econòmico-financera. Seguidament, ha intervingut François Figueras, director del Centre National de la Fonction Publique Territoriale: i Josep Alabern Valentí, director-gerent d'Aigües de Manresa, que ha parlat sobre 'Principis ètics, bones pràctiques i serveis públics'.

L'assemblea, amb el lema 'Sital = Integritat i bon govern', ha aprovat una declaració en la que es defensen els valors i principis de la bona governança, la integritat institucional i l'ètica pública; es manté un ferm compromís amb la transparència i el funcionament àgil de les administracions locals; es reivindica la identificació dels valors ètics i de conducta professional dels FHN amb la bona administració; i es reclama el protagonisme que el CSITAL mereix en el Comitè per a l'elaboració del Codi ètic del servei públic de Catalunya.

En l'acte de cloenda ha intervingut Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar; juntament amb Josep M. Sala, tinent d'alcalde d'Hisenda i Governació de l'Ajuntament de Manresa; i David Saldoni, vicepresident de l'ACM.

En la seva intervenció, el president de l'FMC ha destacat el fet que el col.lectiu s'hagi compromès amb els valors ètics del sector public des de l'any 2003 en què va aprovar el Codi Ètic: "Vàreu ser el primer col.lectiu professional a l'Estat en aprovar-lo". 'La nostra entitat té un compromís amb vosaltres que està signat i que referma la direcció d'innovació i bon govern que ha de caracteritzar la governança local, ara i en el futur".

Finalment, Xavier Amor ha anunciat que "la Federació de Municipis de Catalunya ja té enllestit el Codi de conducta d'electes locals i directius, en l'elaboració del qual hi participa el CSITAL".