El Seminari Tècnic Local, organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya, es va iniciar el 8 d'abril i es va clausurar el divendres 16 de desembre, amb una sessió dedicada a l'actualitat de l'habitatge públic i en la que hi van participar més de 160 electes i tècnics locals






16/12/2016

La primera ponència va anar a càrrec d'Àngels Mira i Cortadellas, gerent del Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona, que va explicar les noves polítiques d'habitatge que s'estan portant a terme a la ciutat de Barcelona.

A continuació, la ponència sobre la gestió tècnica i models de desenvolupament de l’habitatge públic, va estar desenvolupada per Jordi Renom i Sotorra, gerent de VIMUSA, Habitatges Municipals de Sabadell.

Per acabar, Ramon M. Torra i Xicoy, gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va parlar sobre les polítiques metropolitanes d'habitatge.

Us recordem que el Seminari es va iniciar al mes d’abril amb una sessió dedicada al medi ambient, amb un èmfasi especial en els problemes derivats del canvi climàtic, i amb una visita al parc natural del Delta del Llobregat, una zona de gran valor ecològic malgrat la pressió antròpica del seu entorn. Al mes de juny, en la sessió dedicada a l’urbanisme, es van abordar problemes molt concrets en relació amb les llicències d’edificació, les zones inundables i l’encaix de les indústries de risc en el teixit urbà. El dia 1 de juliol es va dedicar a les novetats legislatives en relació amb la gestió dels serveis públics, amb una taula rodona sobre la Llei 16/2015, de 21 de juliol, de simplificació de l’activitat administrativa. Després de la pausa estival, al setembre, es va analitzar el planejament territorial i urbanístic a través de la modificació de la Llei de costes, de la seva incidència en les ciutats intel·ligents (smarts cities en anglès) i el patrimoni arquitectònic. A continuació, a l'octubre, la jornada sobre les eines per a la gestió dels serveis urbans es va centrar en aspectes econòmics i organitzatius de la gestió de serveis locals, especialment d’interès en l’actual conjuntura de limitacions pressupostàries. El novembre va ser el torn de la gestió urbanística, un dels temes més demanats en l’enquesta, amb qüestions també de forta incidència econòmica.