Avui s'està portant a terme la segona sessió del Cicle 'Europa, una mirada local', organitzat per l'FMC. En aquesta ocasió, es parla sobre les smart cities, dotades de mecanismes basats en les tecnologies de la societat de la informació i la comunicació, enfocats a millorar tant la gestió dels diferents serveis com la qualitat de vida dels seus habitants






12/01/2017

Aquest taller, que ha estat inaugurat per Eduard Rivas, vicepresident de l'Àmbit de Bon Governi Innovació Democràtica de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde d'Esparreguera, està conduït per Francis Pisani, periodista francès, professor i consultor, expert en tecnologies de la informació i de la influència que tenen aquestes en el funcionament de les xarxes socials i culturals.

El ponent fa una anàlisi de com el concepte de ciutat intel·ligent s’ha introduït com un element estratègic per abastar els factors de producció urbana moderna en un marc comú i per posar en relleu la creixent importància de les TIC, el capital social i el medi ambient, en el perfil de la competitivitat de les ciutats. La importància d’aquests dos conceptes (capital social i capital mediambiental) és el que permet diferenciar una ciutat digital d’una ciutat convencional.

En el desenvolupament del taller hi ha prevista la interactuació del ponent amb responsables de l’àmbit polític, tècnic i professionals.