La platja de Barcelona va reunir nombrosos representants dels governs locals catalans exigint a l'Estat poder acollir refugiats i demanant aplegar el màxim nombre de persones a la manifestació que, en el marc de la campanya 'Casa nostra és casa vostra', tindrà lloc el proper dissabte 18 de febrer a les 16 hores en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants






16/02/2017

L'acte, al qual hi va assistir també el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor. va estar organitzat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i es va fer a la platja de la Barceloneta, just al davant del comptador 'Som i Serem Ciutat Refugi', que comptabilitza el nombre de refugiats morts en naufragar al Mediterrani.

La presidenta del Fons i alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, va intervenir en nom de les tres entitats municipalistes, la Federació de Municipis de Catalunya, l'ACM i el propi Fons, afirmant que "el governs locals catalans hem donat resposta malgrat no tenir ni competències ni recursos, perquè entenem que és també la nostra responsabilitat".

També van intervenir en l'acte l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández; l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

La mobilització convocada per dissabte té el suport de 900 entitats i 70.000 signants i pretén ser la major marxa a Europa per reclamar l'acolliment de totes les persones que s'han vist obligades a fugir forçosament de casa seva. La manifestació acabarà amb el lliurament al Parlament de les signatures del manifest de la campanya.