Aquest matí, la seu de la Federació de Municipis de Catalunya ha acollit la 28ena Assemblea general ordinària de l'entitat. El president de l'FMC ha destacat que 'som una entitat forta, representativa i plural i ho continuarem essent en el futur'. 'Continuarem treballant pels municipis'






01/12/2017

En aquesta assemblea, s'ha ratificat el pressupost de l’entitat corresponent a l’exercici 2017, aprovat pel Comitè Executiu del 3 de juliol de 2017, també s'han ratificat els comptes anuals corresponents a l’exercici econòmic de 2016, formulats i elevats a l’Assemblea General pel Comitè Executiu del 3 de juliol de 2017 i, finalment, s'ha ratificat la Memòria d’activitats i de gestió de l’entitat corresponent a l’any 2016, aprovada també en el seu dia pel Comitè Executiu de l'FMC reunit el 3 de juliol de 2017.

El president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha destacat que en aquest període s'ha incrementat la presència de l'FMC en les xarxes institucionals, s'ha apostat per la innovació amb l'objectiu d'ajudar a la modernització dels governs locals i les seves estructures (com ara amb el Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer i amb la novetat del Focus d'Innovació Local, que aplega publicacions i estudis nacionals i internacionals d'interès), s'ha reforçat el rol d'una federació municipalista, austera, professionalitzada, eficaç i transparent, per continuar defensant el marc competencial dels municipis, promoure els canvis que els ciutadans i ciutadanes demanden i assegurar una defensa eficaç en l'autonomia dels governs locals: una característica que ens identifica com a entitat.

També ha subratllat l'activitat dels àmbits de treball de l'FMC, amb més de 250 reunions en els gairebé 300 òrgans de participació i col·laboració amb la Generalitat i d'altres institucions; l'assistència tècnica directa, amb més de 100 informes i consultes; una formació d'alta qualitat adreçada preferentment als quadres de comandament dels governs locals, amb gairebé 11.000 assistents en 97 cursos; millorant la comunicació, amb la creació d'una àgil App i amb més de 4.300 seguidors en Twitter.

En resum el president ha conclòs la seva intervenció destacant que "som una entitat forta, representativa i plural i ho continuarem essent en el futur". "Continuarem treballant pels municipis".

Finalment, en nom de la Federació de Municipis de Catalunya, s'ha lliurat una litografia al president de l'ACM, Miquel Buch, després de l'anunci que plega en la seva tasca com a alcalde de Premià de Mar i president de l'ACM, que ha recollit en representació seva el secretari general de l'ACM, Marc Pifarré.