Els governs locals esteu convidats a fer la màxima difusió de la campanya i a participar organitzant activitats de sensibilització sobre la importància que té per a la salut no fumar i gaudir d’un ambient lliure de fum coincidint amb les dates del 25 al 31 de maig de 2018






18/05/2018

La Federació de Municipis de Catalunya participa novament en una iniciativa del Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (ASPCAT) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), a la que, en els darrers anys, s’han anant involucrant els col·legis professionals de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de psicologia i de pedagogs; la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, les societats científiques, les associacions contra el càncer i les entitats representatives dels governs locals.

L’objectiu de la setmana sense fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar l’hàbit tabàquic i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Per aquest motiu, des de l’FMC volem animar a tots els ens locals adherits a participar organitzant activitats comunitàries relacionades amb la salut mediambiental, en espais com escoles, biblioteques, espais de joves, centres esportius, mercats, casals, etc., coincidint amb les dates del 25 al 31 de maig i en coordinació amb les entitats dels vostre territori. Per multiplicar l’impacte social d’aquesta campanya de sensibilització i assolir el repte de superar la gran repercussió de campanyes anteriors, a més, podeu fer-ne difusió a través de webs municipals, mitjans locals de comunicació i xarxes socials.

El web XIX Setmana Sense Fum recull activitats i materials descarregables relacionats amb la campanya d’enguany, així com altres publicacions divulgatives sobre el tabaquisme (pòsters, punt de llibre, guia d’ajuda per deixar de fumar, fulletó didàctic per a pares i mares "Vull créixer sense fum”, vídeo càpsules per a pantalles). Entre les activitats proposades, destacar-ne una molt orientada a adolescents i joves, si bé està oberta a la població en general: Compartiu fotos de la campanya! en facebook, twitter o instagram amb el #ssfcat18 i #unfollowtabac.

Un cop finalitzada la SSF2018, i per conèixer el seu impacte, al web s’habilitarà un "formulari de registre d’activitats” que estarà actiu durant el mes de juny.

També us agrairem que al llarg del mes d’abril i fins al 10 de maig feu difusió al vostre àmbit de l'enquesta on line que té per objectiu conèixer el consum de tabac i l’opinió de la població en general en temes d’actualitat sobre tabaquisme. La informació recollida serà explotada i servirà per a l’elaboració d’un informe que es farà públic en nota de premsa coincidint amb el tret de sortida de la SSF2018.

Per últim, tots els ens locals que vulgueu adherir-vos a la XIX Setmana sense fum, ho podeu fer emplenant el formulari.