Recomanacions de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària per comprar i conservar les coques i prevenir possibles toxiinfeccions






20/06/2018

Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.

Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat l’ACSA difon unes recomanacions bàsiques orientades a la població consumidora:

- Les coques farcides amb nata o crema cal conservar-les en fred fins al moment del seu consum.

- En els desplaçaments llargs o si no es pot assegurar la conservació en refrigeració, es recomana optar per coques no farcides.

Les persones al·lèrgiques o intolerants a la llet, l’ou o el gluten també poden elaborar les seves pròpies coques seguint la recepta de la Fundació Alícia.