Avui 14 de setembre s'està celebrant una sessió del Seminari Tècnic Local, organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya, dedicada a les polítiques del sòl, l’edificació i l’habitatge, que abordarà la planificació territorial i la dinamització econòmica del territori; les noves polítiques d’habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; i les estratègies municipals integrals amb criteris NZEM






14/09/2018

Per parlar del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) comptem amb Oriol Estela, economista i geògraf, coordinador general del PEMB.

Les noves polítiques d’habitatge i la seva gestió seran tractades per José Ramon Murillo Anzano, responsable de producció i processos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

I finalment, Gil Lladó, tècnic de la Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB, ens parlarà sobre les estratègies municipals integrals amb criteris NZEB (Nearly Zero Energy Buildings): l’experiència de Badia del Vallès.

Recordem que encara queden tres sessións per acabar l'edició d'aquest Seminari Tècnic Local. La sessió dedicada a la gestió urbanística es desenvoluparà al mes d’octubre, i analitzarà la valoració del sòl en les reparcel·lacions, les urbanitzacions aïllades i les experiències urbanes de planificació i gestió en Santa Coloma de Gramenet. La sessió de novembre tindrà per objecte els projectes urbans, començant per la metodologia BIM (Building Information Modeling) per a la gestió de les obres urbanes, i seguint amb la gestió d’un projecte complex, com és la unió del tramvia per la diagonal de Barcelona, i l’estat actual de la tecnologia LED. Finalment, al desembre, arribarà el torn de la planificació territorial, amb una acurada anàlisi des del punt de vista professional de la nova Llei del territori, les agressions al paisatge i les fórmules per a la restauració del paisatge, i es conclourà el seminari amb una conferència sobre els plans de protecció del medi natural.