El Consell de Ministres, en la seva reunió de 29 de juny de 2018, va aprovar el Pla d'Acció per a la implementació de l'Agenda 2030: Cap a una estratègia espanyola de desenvolupament sostenible. Aquest document, que recull les aportacions formulades per la FEMP, reconeix la Cultura com a element clau per a la transformació, amb una menció especial del paper vital que els governs locals desenvolupen






05/11/2018

Així, el Pla aludeix al potencial que l'acción cultural desplegada per ells té per difondre l'Agenda 2030, provocar i induir el canvi necessari de paradigme que farà possible aconseguir les fites i els objectius enunciats en ella i desenvolupar-se de manera sostenible, com la mateixa Agenda demanda. Els governs loclas, com a administració més propera a la ciudadania, és l'administració que porta a terme una inversió més gran en cultura, promoció, difusió i contractació cultural en el nostre país.

Aquest reconeixement, inclòs al Pla d'Acció nacional, suposa una fita per als governs locals i el seu paper en les polítiques culturals del nostre país.

En conseqüència, la FEMP fa una crida a tots els governs locals a alinear les seves polítiques culturals i la manera de portar-les a terme amb els valors, objectius i fites enunciades a l'Agenda 2030, difonent-les i conscienciant tota la ciutadania, ja que les expressions artístiques i creatives són un vehicle priivilegiat per provocar els canvis de consciència i de conducta individuals i col·lectius necessaris per a la consecució de l'Agenda.

Aquesta Declaració fa una crida a tots els governs locals a avançar en el compliment de l'Agenda 2030 mitjançant la seva política cultural i la gestió sostenible de la seva acció cultural i dels seus equipaments locals.