El 7 de novembre de 2018 a les 13:00 hores, la Comissió Europea llançarà una nova convocatòria de candidatures per al programa WiFi4EU. La convocatòria, a la qual s'hi poden presentar els municipis o grups de municipis de la UE, estarà oberta fins a les 17:00 hores del 9 de novembre de 2018. La iniciativa WiFi4EU destinarà 120 milions d'euros fins el 2020 per donar suport a la creació de punts d'accés wifi gratuïts en un màxim de 8.000 municipis de la UE






06/11/2018

El procediment de sol·licitud és simple i totalment en línia, de manera que serà possible processar un gran nombre de sol·licituds d'arreu d'Europa. Un cop s'hagin registrat al portal de WiFi4EU, els municipis podran, amb un sol clic, sol·licitar un abonament del pla WiFi4EU per valor de 15.000 euros. Fins ara, ja han inscrit les seves dades més d'un de cada cinc municipis de tota Europa. Els municipis que encara no ho hagin fet i vulguin sol·licitar un abonament, podran inscriure's al portal fins a l'inici de la convocatòria, el 7 de novembre. Gràcies a aquests abonaments, els municipis podran instal·lar un punt d'accés wifi en espais públics, per exemple, en els mateixos consistoris, biblioteques públiques, museus, parcs o places. La Comissió seleccionarà les candidatures per ordre d'arribada. En la pròxima convocatòria, els primers 2.800 municipis rebran un abonament WiFi4EU. Cada Estat membre de la UE rebrà un mínim de 15 abonaments.

En els propers dos anys hi haurà tres convocatòries més de WiFi4EU, aproximadament una cada sis mesos. Les xarxes finançades per WiFi4EU seran gratuïtes, sense publicitats ni s'hi podran recollir dades personals. ES finançaran aquelles xarxes que no dupliquin d'altres ofertes gratuïtes, ja siguin privades o públiques, de qualitat similar.