Els membres del Congrés d'Autoritats Locals i Regionals del Consell d'Europa es reuniran a Estrasburg del 6 al 8 de novembre per al 35è període de sessions, sota el lema 'Integritat i comportament ètic dels representants elegits locals i regionals'. Hi assisteix una delegació de la Federació de Municipis de Catalunya, formada pel vicepresident de l'Àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica de l'FMC i alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas; i el secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle; que, acompanyats de Jaume Magre, director de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals; i d'Olivier Terrien, consultor europeu i formador internacional, presentaran el Banc de Bones Pràctiques en aquesta 35ena sessió d'aquest congrés






06/11/2018

El Congrés considerarà per a la seva adopció diversos informes sobre conflictes d'interès local i regional, transparència i govern obert, així com sobre la revisió del Codi de conducta per a persones associades amb la governança local i regional. Les normes i procediments del Congrés s'actualitzaran per incloure un Codi de conducta específic per als membres del Congrés. Aquests informes formen part del full de ruta per a la prevenció de la corrupció i la promoció de l'ètica pública a nivell local i regional, aprovada pel Congrés al 2016.

En el context de les diverses crisis a Europa, els membres del Congrés celebraran diversos debats sobre els desafiaments que enfronten les ciutats i les regions. El tema de la migració s'examinarà en dos debats sobre el "dret al vot a nivell local com a part d'una integració sostenible dels migrants i les persones desplaçades a muncipis i regions d'Europa" i a "les regions frontereres que s'enfronten el fenomen de fluxos migratoris". A més, els membrees del Congrés discutiran la situació dels alcaldes sota pressió, les dificultats financeres que enfronten les comuntiats locals, i com reconciliar la solidaritat territorial i l'autonomia regional. També revisaran projectes de directrius sobre el dret a la consulta comunitària per part d'alts nivells de govern.

La delegació de l'FMC ha anat a Estrasburg acompanyada d'una delegació de la FEMP, formada per l'alcalde de Getxo, Imanol Landa; i el tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma de Mallorca, José Hila.

A la sessió inaugural d'avui ha estat escollit com a nou president del Congrés, Anders Knape, actual president de l'Associació Sueca d'Autoritats Locals i Regions.