Amb l'objectiu d'organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus
Enguany en el dia temàtic s'ha posat el focus en els residus tèxtils


21/10/2022

La European Week for Waste Reduction (EWWR) - Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. La 14 edició tindrà lloc del 19 al 27 de novembre de 2022 i el dia temàtic ha posat el focus en els tèxtils. Una manera de treballar tots plegats per un planeta amb residus zero.
 
Una Setmana Europea per:
  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
El dia temàtic de 2022 serà el residu tèxtil. Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l'habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle (GEH). Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. Per respondre al repte, des de la Comissió Europea es treballa amb una estratègia global de la UE pels tèxtils, amb mesures per potenciar el percentatge de recollida selectiva, de reutilització i de reciclatge dels tèxtils. A Catalunya el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%, durant la EWWR es donaran idees i materials per allargar la vida d'aquest recurs.

(Aquí) podeu fer les inscripcions per a les activitats en el marc de la setmana.

Font: Sostenible - Diputació de Barcelona (octubre 2022).