Aquesta té assignada un pressupost indicatiu de 120 milions d'euros de fons FEDER, on cada projecte pot rebre fins a un màxim de 5 milions d'euros de cofinançament i l'execució del projecte s'ha de dur a terme en un període màxim de 3,5 anys


02/06/2023

La Iniciativa Urbana Europea (EUI) ha llançat oficialment la seva segona convocatòria d'accions innovadores amb un pressupost de 120 milions d'euros FEDER per donar suport a les ciutats en tres àrees temàtiques: 'Ciutats verdes', 'Turisme sostenible' i 'Aprofitar el talent a les ciutats en reducció'.

Aquesta segona convocatòria està oberta a totes les ciutats de la UE i se centra en tres nous temes.

Sota 'Ciutats verdes', finançarem ciutats per experimentar i oferir solucions innovadores tangibles en infraestructures verdes per abordar millor els reptes de la biodiversitat, la contaminació, els recursos i el clima; contribuint molt a la transició verda i justa en el marc de les inversions de la política de cohesió.

Per al 'Turisme sostenible', busquem donar suport a la transformació verda i digital a llarg termini i la resiliència de l'ecosistema turístic. Per a aquest tema, pretenem sobretot millorar les condicions tant per als residents com per als visitants de la ciutat.

Finalment, 'Aprofitar el talent a les ciutats en reducció', especialment a les regions identificades per la Comissió Europea on es busca retenir i atreure talent. 
 
La convocatòria està oberta fins al 5 d'octubre de 2023 a les 14:00 hores (CEST).

Consulta'n més informació al web sobre seminaris i webinars per aprofundir en la convocatòria (aquí).