En el marc de la Presidència belga de la UE, per a divendres 15 de març de 2024


12/02/2024

El govern de Flandes pretén reunir a 550 alcaldes i representants dels governs locals a la conferència "Traduint l'acord verd de la UE a l'acció local", a Brussel·les el 15 de març de 2024, en el marc de la Presidència belga de la UE.

Les autoritats locals i regionals estan en el seient del conductor per posar en pràctica el Green Deal. La seva capacitat de mobilització s'hauria d'incorporar al cor de les iniciatives del Pacte Verd de la UE per facilitar la millor participació possible dels nostres ciutadans, empreses i organitzacions de la comunitat local.

Els mitjans per implementar solucions per assolir les ambicions del Green Deal són innombrables, però el que tenen en comú és que es concreten localment, a les nostres regions i ciutats. Ja és hora de reunir aquests governs locals i regionals. És hora d'aprendre com altres regions i ciutats estan marcant la diferència mitjançant una mobilització sense precedents de tots els socis locals. Analitzant i ampliant les associacions que es reforcen mútuament entre governs locals, regions i iniciatives europees, i fent coincidir les ambicions amb les regulacions i els plans d'inversió.

La conferència pretén destacar el camí a seguir per a la implementació del Pacte Verd de la UE. El que necessitem és un nou marc de governança multinivell, amb ponts entre les iniciatives de la UE i solucions de finançament més directes. Inspireu-vos durant la conferència amb les millors pràctiques d'Europa i compartiu les vostres. Viu sessions en profunditat amb experts des de l'àmbit local fins a l'europeu i comparteix amb altres líders locals mentre construeixes connexions fortes per al futur.

La data serà el divendres 15 de març de 2024, de les 9:00 a les 17:30 hores.

I serà al Parlament Europeu i al Comitè Europeu de les Regions.

(Aquí) et pots registrar i veure el programa de l'esdeveniment. 

Font: Comitè de les Regions - 12 de febrer 2024.