L'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona organitza aquesta jornada que tindrà lloc el 7 de novembre de 2022 a les 9h

19/10/2022

L'impuls de la transformació digital dels governs locals és un dels reptes que la Diputació de Barcelona ha entomat intensament en el darrer mandat. Una transformació digital orientada a aconseguir que tots els ens locals, independentment de la seva capacitat tècnica i situació territorial, disposin d'infraestructures, eines i serveis que assegurin la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania.

La gestió de la COVID-19 ha suposat un repte per a incorporar la tecnologia d'una forma més humana, que permeti simplificar la relació de la ciutadania amb la seva administració i fer més entenedora i transparent la gestió pública basant-se en els valors de l'humanisme tecnològic com són la simplicitat, la transparència, l'ètica o la inclusió social.

D'ençà de la pandèmia, l'ús intensiu de la tecnologia, l'automatització, la incorporació de la intel·ligència artificial i l'ús massiu de les dades per a millorar els serveis públics són una realitat. Des de Diputació de Barcelona continuem treballant per ampliar els serveis de transformació digital arreu del territori.

Aquesta jornada s'adreça tant als ens locals actualment beneficiaris dels serveis SeTDIBA com a aquells que estiguin interessats a conèixer els serveis i l'estratègia per a ampliar aquesta oferta als governs locals de municipis de fins a 20.000 habitants i serà conduïdaper la presentadora Mari Pau Hugueti Subias.

Els objectius de la jornada són:

  • Exposar les darreres novetats 2021-22, la feina realitzada i els projectes en marxa en els àmbits de la transformació digital, la transparència i el bon govern
  • Identificar els reptes que tenim per endavant
  • Reconèixer la tasca feta pels governs locals en el darrer any.