El Màster es desenvolupa, des del mes d’octubre de 2023, fins al mes de juny de 2024, en horari intensiu, de les 16 a les 20 hores, durant 3 sessions setmanals. L’idioma de les classes és el castellà. És un màster propi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), fruit de la col·laboració entre aquesta institució i l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB)

22/06/2023

El Màster Metròpoli ofereix un enfocament innovador de les dinàmiques i les polítiques urbanes més enllà de l’àmbit local i institucional tradicional, abordant, des d’un punt de vista interdisciplinari, la realitat metropolitana.

L’edició 2023-2024 del Màster presenta una oferta formativa actualitzada i repensada per analitzar i transformar les ciutats en l’horitzó 2030. Amb l’experiència de les 6 edicions anteriors, ofereix un pla d’estudis que inclou les eines necessàries per fer front als reptes emergents d’avui a la metròpoli.

Així doncs, el màster Metròpoli ofereix les eines analítiques i de gestió que permeten afrontar aquests nous reptes: la cohesió social i urbana, la gestió de la diversitat, les transicions ecològica i digital, la governança democràtica i participativa.

El Pla d’Estudis està orientat a enfortir trajectòries acadèmiques de recerca i també a dotar dels instruments més avançats als i les responsables de desenvolupar polítiques públiques.

Un dels seus trets característics és precisament el d’oferir una formació que abasta, d’una banda, la investigació i l’anàlisi, i, de l’altra, la professionalització i la pràctica reflexiva, per tal d’oferir suport a l’agenda de polítiques públiques. A més, ho fa de la mà d’un equip excepcional de professorat que, de forma transversal i interdisciplinària, aborda la realitat metropolitana actual.

A més, ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques en centres de recerca, administració pública i d’altres organismes. L’assignació d’aquestes pràctiques es fa de forma personalitzada, en funció dels interessos de cadascun dels i les alumnes.