• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
El model de millora dels barris de Santa Coloma de Gramenet, pioner a nivell estatal
El model de millora dels barris de Santa Coloma de Gramenet, pioner a nivell estatal


L'FMC ha valorat que aquest pla representa una aportació innovadora i de qualitat a la temàtica de l'habitatge; no és estrany, doncs, que d'altres administracions públiques com la Generalitat, l'Ajuntament de Madrid, l'AMB i el Col·legi d'Arquitectes s'hagin interessat en aquest model innovador de gestió i execució d'obres

03/05/2016

El passat 28 de febrer l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va presentar el primer projecte d’actuació del Pla ‘Renovem els barris’, que consisteix en la renovació amb empenta pública de 32 edificis d’habitatges privats al carrer dels Pirineus d’aquesta ciutat. Es tracta d’una experiència pionera a nivell estatal pel que fa a la reforma de comunitats d’habitatges de veïns i veïnes amb mediació i impuls públic, que està previst s’estengui a altres zones de Santa Coloma.

Amb el Pla ‘Renovem els barris’, és el primer cop que un ajuntament assumeix les funcions d'organitzador de la rehabilitació d'edificis privats -façanes, cobertes, patis, condicionament tèrmic i de tots aquells espais comuns que necessiten actualització- i alhora facilita totes les condicions necessàries -econòmiques i de projecte- perquè la comunitat de veïns i veïnes pugui pagar tranquil·lament la reforma i que aquesta es faci amb plenes garanties.

La  Federació de Municipis de Catalunya ha valorat que aquest Pla representa "una aportació innovadora i de qualitat a la temàtica de l’habitatge”. El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per l'FMC i la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals amb els ajuntaments de més de deu mil habitants de Catalunya, que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal. En aquest sentit, l’experiència ha estat inclosa al Banc de Bones pràctiques (BBP) del Govern Local.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Banc de Bones Pràctiques
Més informació del BBP
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC