• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
La participació ciutadana centra el debat de la primera sessió del cicle 'Europa, una mirada local'
La participació ciutadana centra el debat de la primera sessió del cicle 'Europa, una mirada local'


El taller, que va tenir lloc el dijous 1 de desembre a l'FMC, va estar conduït per Olivier Terrien, ex-directiu del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa, que va tenir una participació molt important en l'elaboració de l'Estratègia per a la Innovació Democràtica i Bon Govern en el Nivell Local, adoptada pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa l'any 2008

01/12/2016

La sessió, presentada per Juan Ignacio Soto Valle, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya, va comptar amb la participació, entre d'altres experts, del jutge Héctor Garcia Morago i de l'exalcaldessa de l'Ajuntament de Badalona, Maite Arqué, que van interactuar amb el ponent sobre aspectes d'interès de la participació ciutadana en l'acció dels governs locals.

Aquest segon cicle de trobades-taller 'Europa a debat' organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya té l'objectiu d’obtenir informació útil de primera mà dels experts sobre temes d’actualitat d’interès local des d’una òptica global i mantenir un diàleg amb els ponents. En les sessions pretenem generar reflexió i promoure la participació en el debat sobre com i en quina forma ens afecten certes decisions polítiques i econòmiques que es prenen des de l’àmbit de la Unió Europea; i, alhora, prendre consciència de com des de l l’àmbit local hem d’actuar en aquests temes que tenen un interès i un impacte directe en els nostres ciutadans.

El taller va tractar de l’aplicació de l'estratègia Strategy Innovation i també de l’Addenda a la Carta Europea d'Autonomia Local, coneguda com a Carta d’Utrecht sobre participació dels ciutadans en el nivell local i que l’Estat espanyol té pendent d’adhesió des de fa anys.

En el desenvolupament del taller es va preveure també la Interactuació del ponent amb responsables de l’àmbit judicial, polític i professional.

Les següents sessions tindran lloc els dies 15 de desembre i 12 de gener de 2017, totes elles amb servei de traducció simultània.


Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Estratègia
Carta Europea d'Autonomia Local
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC