• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
La videovigilància policial de l'espai públic, tema central d'una jornada de l'FMC
La videovigilància policial de l'espai públic, tema central d'una jornada de l'FMC


Aquest matí s'està celebrant a Barcelona, amb una assistència de més de 200 electes i tècnics, una jornada organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya, per conèixer el marc jurídic regulador de la videovigilància policial a Catalunya, valorar les possibles aplicacions per a la millora de la seguretat i conèixer experiències concretes de municipis que l'han instal·lat en el seu espai públic

21/02/2017

Aquesta jornada té lloc a l'Auditori de l'IDEC i és la tercera que la Federació de Municipis de Catalunya ofereix en el marc del Pla de treball de l’Àmbit de Prevenció, Seguretat Pública i Protecció Civil de l'FMC.

La jornada se centra en en l’actual context de limitació dels recursos humans, de creixent demanda ciutadana de presència i control policial, i de constant innovació i abaratiment de la tecnologia. La videovigilància d’edificis, espais públics, vies urbanes, accessos a urbanitzacions, etc., pot esdevenir, amb les degudes garanties jurídiques, un instrument de seguretat eficaç i eficient per millorar la capacitat operativa de la policia. Pot també dissuadir la comissió d’actes delictius i incívics, i generar percepcions de seguretat objectiva i subjectiva en la ciutadania.

La jornada ha estat presentada per la presidenta de l'Àmbit de Prevenció, Seguretat Pública i Protecció Civil de l'FMC i alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez; i per la subdirectora general de Seguretat Interior del Departament d'Interior de la Generalitat, Maite Casado, que ha parlat de la videovigilància policial a Catalunya.

En la seva intervenció, Ana Maria Martínez ha constatat que "des de la Federació de Municipis de Catalunya hem intentat plantejar als Ajuntaments i a les Policies Locals una possible línia de treball per intentar millorar la nostra capacitat operativa, preventiva i de percepcions de seguretat pública, en un context de limitació dels recursos humans, de creixent demanda ciutadana de presència i control policial, i de constant innovació i abaratiment de la tecnologia". Per aquest motiu, "en aquesta jornada intentarem conèixer el marc jurídic regulador de la videovigilància policial a Catalunya i el procediment i criteris d’autorització per a la instal·lació d’aquests sistemes a l’espai públic; valorar les possibles aplicacions de la videovigilància a la millora de la seguretat pública i de l’operativitat policial; i conèixer les experiències concretes de municipis que han instal·lat sistemes de videovigilància a l’espai públic".

A continuació, s'està celebrant una taula rodona on els participants expliquen les seves experiències, aplicacions i gestió de la videovigilància policial en edificis, espais públics, vies urbanes i accessos a urbanitzacions. La taula rodona està formada per Marisa Marco, secretària de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya; Miguel Fermín Martínez, caporal del Servei de Suport Tècnic Operatiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona; Josep M. Escarré, cap de la Policia Local de Sant Cugat del Vallès; i Josep Bellonch, cap de la Policia Local de Sant Vicenç de Montalt. Està moderada per Diego J. Fernández, coordinador tècnic de l’Àmbit de Prevenció, Seguretat Pública i Protecció Civil de l'FMC.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC