• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
El president de l'FMC assisteix a la reunió de la Junta de Govern de la FEMP
El president de l'FMC assisteix a la reunió de la Junta de Govern de la FEMP


El president de la FEMP ha afirmat en acabar aquesta reunió, que ha tingut lloc aquest matí, que el govern de l'Estat, malgrat acceptar l'esmena feta per poder reinvertir el superàvit, no deixa que aquests diners es dediquin ni a foment de l'ocupació, ni a polítiques socials. També ha afirmat que el sostre de despesa és absolutament ineficaç, ja que castiga als qui més estalvien

27/06/2017

Aquestes declaracions les ha fet el president de la FEMP i alcalde de Vigo, Abel Caballero, en acabar la reunió de la Junta de Govern, que ell mateix ha presidit. I ha afegit que el govern de l'Estat viu allunyat dels ciutadans i que les entitats locals som els garants del compliment dels objectius financers de la UE per a Espanya.

A més, en aquesta reunió ordinària, a la que hi ha assistit Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, entre d’altres qüestions, s’ha fet un seguiment de la tramitació del Projecte de llei de PGE 2017 i les propostes d’esmena remeses al Senat. També s’han presentat els comptes anuals 2016 i s’ha informat de la quota per als associats de cara a l’any 2018. 

Així mateix, s’han traslladat els acords adoptats per l’Assemblea anual de la secció de ciutats de congressos i de la participació de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima en la iniciativa ‘La Comunitat pel Clima’; i s’ha informat de les propostes de millora sobre acollida i integració de refugiats a Espanya en l’àmbit local, i també del Codi de Bon Govern de la FEMP i entitats locals adherides al mateix.

Pel que fa a l’àmbit internacional, s’ha donat informació de la reunió del Comitè director del Consell de Municipis i Regions d'Europa.

També, s’ha informat dels convenis per a la subvenció per a la teleassistència mòbil a víctimes de violència de gènere, per a la realització d’actuacions relacionades amb l’eradicació de la violència contra la dona en l’àmbit local, per al compliment de penes de treball en benefici de la comunitat, per canalitzar la subvenció per a actuacions sobre drogodependències en l’àmbit municipal, per al desenvolupament d’un marc comú de col·laboració per a la dinamització i modernització comercial, per al desenvolupament del servei de teleassistència, per a la seguretat urbana i, finalment, per a l’accessibilitat universal. I, finalment dels acords de la Comissió Nacional d'Administració Local (CNAL), de 26 de juny.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Nota de premsa i àudio Abel Caballero
Informació CNAL 26 de juny
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC