• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'FMC analitza com aconseguir una gestió positiva de conflictes i mediació en l’àmbit local
L'FMC analitza com aconseguir una gestió positiva de conflictes i mediació en l’àmbit local


Amb l'objectiu que totes aquelles persones que treballen en gestió i atenció al ciutadà a les administracions locals adquireixin les eines necessàries per prevenir conflictes o per saber-los gestionar positivament, la Federació de Municipis de Catalunya ha organitzat un curs que comença avui i que continuarà els dies 16, 23 i 30 d'octubre

09/10/2017

Els objectius principals d'aquesta acció formativa són saber fer una anàlisi i diagnòstic de conflictes, aplicar la visió sistèmica al conflicte organitzacional, conèixer els mètodes alternatius de resolució de conflictes, aprendre a identificar la mediabilitat del conflicte, conèixer el procés de mediació: principis, fases i tècniques, i adquirir eines comunicatives per a la gestió positiva de conflictes i mediació.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya creiem que a les organitzacions i les institucions públiques és crucial que els professionals tinguin les eines per treballar des d’un paradigma nou per afrontar i transformar les relacions amb el ciutadà i la convivència amb els altres professionals.Tot i això, parlar de la gestió positiva de conflictes resulta encara complex i difícil. Promoure una acció en aquest sentit significa incidir en un canvi cultural profund. Implica aprendre a gestionar el conflicte i aprofitar l’oportunitat de canvi que comportarà.

La gestió alternativa de conflictes (GAC) i sobretot la mediació tenen un moment d’expansió i consolidació a Catalunya. La legislació vigent, l’aposta de molts ajuntaments per tenir centres de mediació comunitària, els processos de participació ciutadana i la implicació del món de la justícia, entre altres, n’han estat factors clau.

Com enfoquem el conflicte? El conflicte és inevitable, és necessari, té una dimensió negativa i en té una altra de positiva. I és indiscutible que tothom hi ha estat implicat alguna vegada, directament o indirectament. El conflicte és consubstancial a la vida. Per tant, és una responsabilitat i un repte promoure i facilitar espais de diàleg i reflexió on les persones adquireixin eines per gestionar d’una manera diferent el conflicte.

El docent que està impartint el curs d'avui és Carles Garcia Roqueta, llicenciat en Dret i advocat a Mallart & Garcia Roqueta, advocats associats; mediador. àrbitre del Tribunal Arbitral de Girona i de l’Agència Catalana del Consum, president de la Societat Catalana de Mediació en Salut, membre de la Comissió de Mediació de l’ICAB, i professor en diferents màsters i formador.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC