• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
La FEMP aconsegueix que Hisenda ampliï el catàleg d’inversions financerament sostenibles per al superàvit local
La FEMP aconsegueix que Hisenda ampliï el catàleg d’inversions financerament sostenibles per al superàvit local


La via per autoritzar les noves inversions serà un decret llei que s’aprovarà aquest mateix mes de març. La FEMP, satisfeta amb la mesura, que permetrà arrencar les reinversions aquest mes d’abril i perllongar-les fins a l’abril de 2019

06/03/2018

El president de la FEMP, Abel Caballero, ha manifestat que la FEMP es troba "molt satisfeta” després de la reunió celebrada ahir a la seu del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, en la que es van aceptar les reivindicacions municipalistes respecte a l’ampliació del catàleg d’inversions financerament sostenibles per al superávit local. A la reunió, el secretari d’Estat d’Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, va confirmar que l’autorització per a la utilització del superàvit des dels ajuntaments es farà per decret llei i que aquest decret llei es publicarà aquest mateix mes de març, cosa que significa, en paraules d’Abel Caballero, que "estem als terminis que havíem marcat”.

Segons va explicar el president Caballero, Hisenda "ha dit que sí al llistat d’ampliació d’inversions financerament sostenibles que li va proposar la FEMP, sempre que no entrin en contradicció amb la Llei orgànica d’estabilitat, cosa que significa que es podran fer inversions en infraestructures educatives, culturals, socials, esportives, en gestió de residus, seguretat i protecció civil i en equipament de dependències municipals, "que era el nucli principal de la nostra proposta”.

"Tot el que plantejàvem per invertir els més de 5.000 milions té una resposta positiva”. Caballero va asegurar que "els ajuntaments volíem això per generar l’activitat i l’ocupació que genera aquesta inmensa mobilització d’inversions”.

Resta pendent una petita modificació tècnica en matèria d’equipament (béns mobles). Sobre foment de l’ocupació, el Govern comparteix la idea de poder utilizar-lo com a destí del superàvit, encara que quedin dubtes tècnics sobre si foment de l’ocupació és una despesa d’inversió. "Ha de ser analitzat i estudiat. Si hi cap legislativament s’incorporarà i si no, es buscarà la norma amb el rang legislatiu adequat”.


Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació FEMP
Més informació al web


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC