• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
'Metròpolis de ciutats': una exposició que apropa l'urbanisme metropolità a la ciutadania
'Metròpolis de ciutats': una exposició que apropa l'urbanisme metropolità a la ciutadania


Aquest dijous ha obert les portes l’exposició 'Metròpolis de ciutats: repensar l’urbanisme metropolità' al Citilab de Cornellà de Llobregat. Es tracta d’una mostra interactiva i visual que pretén explicar al públic general de manera didàctica i pedagògica els continguts que han de quedar reflectits en el document de base del Pla director urbanístic metropolità (PDU). Aquests continguts defineixen una nova mirada de l'urbanisme metropolità i són el resultat dels debats i aportacions de més de 400 experts coordinats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona

08/02/2019

Aquesta inauguració ha coincidit amb una conferència internacional entorn de la sostenibilitat urbana atès que la ciutat de Cornellà de Llobregat va ser guardonada amb el premi European Green Leaf 2019 el passat mes de juliol.

L’exposició s’estructura en tres parts. La primera es materialitza en un audiovisual que mostra la realitat actual de l’àrea metropolitana de Barcelona i evidencia el canvi de paradigma metropolità, encaminat cap a un nou model de ciutat.

En el bloc central s’hi exposen els reptes urbanístics que es volen assolir des de diferents àmbits temàtics com són el metabolisme urbà, la infraestructura verda, la mobilitat sostenible, les àrees d’innovació i centralitat, les àrees d’activitat econòmica i els teixits residencials. Aquests conceptes tècnics es mostren a partir d’un conjunt de sis cartografies interactives acompanyades de dibuixos explicatius que il·lustren les idees més rellevants.

El visitant també podrà trobar-hi "el mur de directrius”: un panell interactiu amb diferents cubs mòbils que exemplifiquen les directrius urbanístiques plantejades en el procés de redacció del PDU, com ara la millora de la integració de les infraestructures o el reequilibri del teixit residencial a través de polítiques d’habitatge que ajudin a minimitzar les desigualtats socials.

La part final és una galeria virtual on s’exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys a diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local. El conjunt d’aquests projectes estan interrelacionats i són els que acaben conformant  la Metròpolis de ciutats.

L’exposició s’ha estrenat aquest dijous al Citilab de Cornellà i estarà oberta fins al 21 de febrer. Posteriorment, viatjarà a Ca l’Alier de Barcelona, on es podrà visitar des del 28 de febrer fins al 20 de març, i a Viladecans, que l’acollirà a partir del 28 de març.

La intenció és que la mostra vagi recorrent els municipis més representatius de la metròpolis de Barcelona durant els pròxims mesos.

 
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC