• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'FMC, al Living Lab sobre bon govern i regulació
L'FMC, al Living Lab sobre bon govern i regulació


El passat 1 de febrer es va celebrar una reunió del Living Lab de l'Institut d'investigació TransJus de la Universitat de Barcelona, a la Facultat de Dret de la UB. En aquest grup d'investigació, els objectius del qual són la millora regulatòria de les administracions públiques, hi participa Juan Ignacio Soto Valle, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya

11/02/2019

El Living-Lab a la Universitat de Barcelona es caracteritza per un mètode de resolució de reptes i necessitats que evoluciona des de la mirada multidisciplinar, on diversos camps del coneixement aporten la seva visió.

Algunes de les qüestions tractades en la reunió van ser en quines situacions és útil el Living Lap i en quines no i es van plantejar diversos reptes força interessants: avaluar medint els impactes de les normes ex-ante; iniciar pràctiques d'avaluació ex-post, molt escasses a Espanya; i realitzar formació en bon govern i millora de la regulació.

També es va subratllar el valor d'un Living-Lab com a fòrum de diàleg entre administracions i ciutadans, entre reguladors i regulats, que permeti avançar en el coneixement dels interessos públics i privats implicats per a la definició reguladora de l'interès general. La trobada havia de servir peragitar el debat al voltant de noves maneres de treballar: el bon govern i la qualitat normativa en contextos complexos com els actuals.

En la reunió també es va aprofitar per informar del Living lab GovLab de la University of New York centrat en el tema del bon gover, i d'un centre d'I+D suís que treballa sobre tot en el tema de la construció i el dret aplicable a aquest àmbit.

Es van emplaçar els assistents a continuar les converses multilaterals o bilaterals amb TransJus per articular un o diversos reptes amb interès per als presents. Un cop expressats aquests reptes, es treballarà la proposta concreta de resolució d'aquest repte, per discutir amb actors concrets i interessats un programa d'accións que proposi els resultats esperats.BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC