• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Les eines per a la gestió dels serveis urbans centren el debat al Seminari Tècnic Local de l’FMC
Les eines per a la gestió dels serveis urbans centren el debat al Seminari Tècnic Local de l’FMC


La Federació de Municipis de Catalunya està celebrant aquest matí la sessió del Seminari Tècnic Local corresponent al mes d’octubre, dedicada a les conseqüències de la implementació de la nova Llei de contractes del sector públic, la transparència i protecció de dades i una aproximació al rol del quantity surveyor en el control de costos de les obres. Aquest seminari té l’objectiu de contribuir a la formació dels tècnics locals, atesos els continus canvis legislatius i normatius i els importants avenços tecnològics que incideixen en les tasques del seu dia a dia, possibilitant una millora en la gestió dels serveis que les administracions locals presten als ciutadans

25/10/2019

Per començar, Carme Lucena Cayuela, vocal del Tribunal de Contractes del Sector Públic de Catalunya, ha explicat als assistents quins són els problemes derivats de la implementació de la nova Llei de contractes del sector públic. Concretament ha informat dels aspectes socials i mediambientals tant en la preparació dels contractes, com en la licitació i adjudicació dels contractes i també en l’execució i extinció dels mateixos.

A continuació, l’anàlisi concret de la transparència i la protecció de dades en l’àmbit de l’urbanisme, ha anat a càrrec de Gemma Calvet i Barot, directora de l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Finalment, Josep M. Forteza, director general de Tècnics G3; i Pilar Estrada, sènior quantity surveyor de Tècnics G3; ens expliquen quin és el paper que ha de tenir el quantity surveyor en el control de costos de les obres: perfil del quantity surveyor i de l’aparellador o arquitecte tècnic, quines són les diferències, l’escenari on treballen, el tipus de client, el tipus i l’objectiu del projecte, quin és l’abast i quines són les tasques i el rol del quantity surveyor.

El seminari d’enguany tancarà amb dues sessions: la del 15 de novembre, centrada en la gestió urbanística; i la darrera sessió, que se celebrarà el 20 de desembre, tindrà l’habitatge i les seves diferents formes de gestió com a objecte principal, amb una conferència inicial sobre el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge, seguida de l’exposició d’una innovadora alternativa d’habitatge social i d’una taula rodona.

Al Seminari Tècnic Local de 2019 hi participen 385 tècnics.


Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC