• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'habitatge ha de respondre a demandes d'espai qualitativament diferents
L'habitatge ha de respondre a demandes d'espai qualitativament diferents


Amb el títol 'Habitatge. Què cal saber?' la Federació de Municipis de Catalunya celebra aquest matí la sessió del Seminari Tècnic Local corresponent al mes de juliol. Entre d'altres qüestions, els més de 150 assistents també tractaran l'ús de l'urbanisme i l'habitatge com a eines de desenvolupament sostenible i s'estudiarà el cas concret de rehabilitació metropolitana d'habitatges i els projectes d'arquitectura de l'HPO

09/07/2021

La sessió, que s'ha celebrat en format híbrid (presencial i en línia) ha arrencat amb l’espai de diàleg: 'Construint idees, confrontant visions sobre l'urbanisme i l'habitatge com a eines de desenvolupament sostenible'. En aquest sentit, hem comptat amb tres ponents: Juli Ponce Solé, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona; Montserrat Pareja-Eastaway, professora d'Economia de la Universitat de Barcelona i vicepresidenta de la Xarxa Europea per a la Investigació de l'Habitatge (ENHR); i Javier Buron Cuadrado, Gerent d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona.

Així, Ponce ens ha parlat de les relacions entre habitatge i urbanisme: CAOS, reconstrucció i instruments actuals legals de connexió, fent un recorregut històric: el passat immediat, la situació existent i les línies d'avaluació futures, i ha explicat quins són els instruments actuals urbanístics de sòl i habitatge. Per la seva banda, Montserrat Pareja-Eastaway ha reflexionat sobre com repensar els fonaments de la ciutat i l'habitatge, ha introduït els objectius del desenvolupament sostenible i els reptes per a la ciutat: el paper de l'habitatge, ha informat sobre quines són les tendències en el mercat de l'habitatge a Espanya i Catalunya i ha reflexionat sobre la bona política i la seva implementació, la governança que implica els participants, i amb quines polítiques i instruments podem comptar. El tercer ponent, Javier Buron ha informat dels objectius de solidaritat urbana, de com ampliar l'estoc d'habitatge social i assequible (política de sòl i vol, la promoció de parc públic i públic-privat/comunitari de lloguer social i assequible, la funció de les compres, la mobilització de l'habitatge i els ajuts al lloguer), com regular el mercat immobiliari i la rendició de comptes.

A continuació, Jordi Mas, director del Consorci Metropolità de l’Habitatge, explica quin és el nou enfoc als ajuts a la rehabilitació, concretament el cas del pla metropolità de rehabilitació d'habitatges. I finalment, acabem la sessió amb Amadeu Iglesias i Josep Maria Borrell, gerent i coordinador tècnic de l'IMPSOL respectivament, que informen dels nous paradigmes dels projectes d'arquitectura de l'HPO.

Recordem que les sessions que falten de l'edició 2021 del Seminari Tècnic local de l'FMC, tractaran sobre la regeneració urbana (17 de setembre), les intervencions complexes (1 d'octubre), els primes del planejament urbanístic (el 15 d'octubre), hàbitat i salut -entorns saludables, justos i segurs- (el 12 de novembre), i urbanisme i salut -noves estratègies de planificació del territori- (el 17 de desembre).

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa
Informació sessió 11 de juny


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC