• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Desenvolupament del CitiVerse
Desenvolupament del CitiVerse


Digital Europe

14/09/2023

El Programa Europa Digital (DIGITAL), té oberta la convocatòria anomenada 'Desenvolupament del Citiverse': Núvol, dades i intel·ligència artificial DIGITAL-2023-CLOUD-AI-04-DEVELOPCITI.

L'acció podria basar-se en els bessons digitals locals existents ampliant les seves capacitats. Un o més projectes, liderats per la indústria en cooperació amb una o més comunitats, introduiran tecnologia VR/AR i metavers per permetre als ciutadans i altres parts interessades "navegar i interactuar" pels seus espais urbans des d'experiències sensorials bàsiques "per defecte" totes les maneres de superposicions de RA millorades amb actius digitals que fusionen les comunitats físiques i virtuals en una metròpoli híbrida. Això crearà un entorn estable i immersiu per als ciutadans i les empreses, un CitiVerse, que es pot utilitzar per a la planificació, gestió o navegació espacial virtual/real, alhora que millora la dimensió del patrimoni social, arquitectònic, verd i cultural dels espais de vida.

Els casos d'ús abastaran des de sistemes híbrids fins a versets complets creats amb dades procedents de diverses fonts de dades, especialment d'espais de dades de la UE com les ciutats i comunitats intel·ligents, però també d'altres fonts públiques i privades. La indústria europea, inclosa la riquesa de pimes europees actives en tecnologies rellevants per als metaversos i en la creació de continguts, contribuirà al seu desenvolupament, prenent el lideratge en una àrea rica de possibilitats. L'acció contribuirà a l'ecosistema de pimes i empreses més grans nodrides a través d'una coalició industrial VR/AR, i alhora es pot beneficiar de les accions de mobilització i estructuració d'aquesta coalició així com de la integració dels valors i principis de la Nova Iniciativa europea de la Bauhaus. L'acció també hauria d'explorar els vincles i les sinergies amb la missió de ciutats intel·ligents i climàticament neutres, i en particular amb les ciutats de la missió seleccionades, a l'hora d'identificar casos d'ús.

La convocatòria compta amb un pressupost de 15 milions d'euros i es preveu una durada de projectes de 30 mesos. S'esperen projectes que optin amb un pressupost de 2 a 5 milions d'euros cada un. 

La data límit per presentar sol·licituds és fins al 22 de novembre de 2023 (17:00 hores - hora de Brussel·les).




Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Accés a la convocatòria
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC