El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, acompanyat de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha mantingut una trobada dilluns 12 de setembre amb Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Pineda de Mar; acompanyat dels vicepresidents de la Federació, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Antoni Masana, alcalde de Vacarisses; i Josep Salom, alcalde de Tona. L'FMC ha volgut testimoniar la pluralitat de l’entitat i del municipalisme català. L’entrevista s’emmarca en la necessitat de definir una nova agenda local que prioritzi les persones i el desenvolupament econòmic i social, aspectes en els quals la col·laboració entre els governs locals i la Generalitat de Catalunya és imprescindible


12/09/2016

La Federació de Municipis de Catalunya en aquesta trobada ha reconegut que exercir el govern en la proximitat, el govern local, a vegades és un avantatge i a vegades un inconvenient. Els municipalistes sabem de les urgències en les demandes i de la rapidesa en la resposta. Per aquest motiu, en la trobada, els representants de la nostra entitat, a més d’expressar al president Puigdemont l'orgull de tenir un President que representa també la singularitat dels governs locals, dels governs més propers a la gent, han manifestat que això també és un factor de confiança per guanyar en comprensió i diàleg en el moment d'abordar molts dels reptes que els governs locals necessitem tractar conjuntament amb el govern de la Generalitat.

D’entre aquestes qüestions, per part de l’FMC s’ha destacat les infraestructures, com el corredor, rodalies, ferroviàries; la gestió del litoral, la gestió de l’ACA, l'ocupació, la cohesió social i territorial, la convivència, l'eradicació de les situacions d'emergència social, i els instruments que haurien d'estar a l'abast dels municipis per crear condicions d'igualtat real i efectiva, de progrés i de llibertat.

Amb diàleg i entesa amb el municipalisme, es podran encarar amb solidesa els temes claus per al món local que, hores d'ara, estan mancats de vies de solució. En aquest sentit, els representants de la Federació de Municipis han destacat el mapa competencial i el model de finançament, que permetin augmentar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.