Aquesta jornada oferirà una visió innovadora sobre com la IA pot transformar la gestió dels residus, amb presentacions d’experts i una dinàmica participativa per explorar nous reptes i oportunitats. L’esdeveniment es dirigeix tant a professionals del sector com a entitats interessades en les noves tecnologies aplicades al medi ambient.
El nou Govern de Catalunya ja ha encetat el seu camí amb la identificació i quantificació d'alguns dels projectes d'inversió més rellevants per al nostre país en diferents àmbits sectorials, com són l'habitatge o les infraestructures de transport, d'aigua i d'energia. També ha plantejat la necessària modernització i millora dels serveis públics. Això hauria d'afectar, en particular, a les empreses públiques que gestionen, entre d'altres, els serveis portuaris, aeroportuaris, ferroviaris, de logística del cicle de l'aigua i els residus, i d'altres que impulsen i executen les polítiques urbanístiques i d'habitatge de casa nostra.
En aquest context d'oportunitat, des del Grup d'Avaluació de Polítiques Públiques (GAPP), integrat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, considerem oportú abordar, en una sessió monogràfica, l'adequació del sector públic català a les exigències dels objectius d'eficiència i legitimació en termes d'organització, gestió, capacitació professional i disponibilitat de recursos personals i materials. La sessió ha de portar a reflexionar sobre la capacitat operativa real de l'Administració catalana actual i sobre les transformacions necessàries per tal d'assolir aquests objectius, i sobre la millora dels processos de decisió i d'execució de les inversions promogudes pel sector públic.
Cada xarxa social té un algorisme propi i conèixer-los en profunditat és imprescindible per tenir èxit amb la nostra estratègia social.
Per això, durant aquesta formació, esbrinarem en què consisteix el concepte d’abast, impressions i abast orgànic sobre els fans, què és l’algorisme de Facebook, d’Instagram, d’X, professional, de Youtube o de la reproducció,
El termini d’inscripció finalitza el dia 28 d'abril de 2025.
L’objectiu és donar a conèixer el procediment estàndard del sistema intern d’alertes, les pràctiques de gestió associades a la preservació de la identitat de les persones alertadores, els recursos en els àmbits tecnològic, organitzatiu i tècnic disponibles a Catalunya per complir com a responsable del sistema d’alertes, així com compartir bones pràctiques relacionades amb el sistema d’alertes.
El programa, de setze hores de durada, s’impartirà en modalitat mixta i combinarà elements de la formació presencial amb elements de la formació en línia síncrona, per facilitar la participació activa de l’alumnat i l’intercanvi d’experiències i el treball de casos pràctics per a la consolidació dels aprenentatges adquirits.
Durant el curs ens introduirem en els nous valors digitals, les empreses i el seu RSC – ORM (definició i bases de la reputació en línia), la reputació digital dins de la reputació corporativa, el nou consumidor i el seu poder d’impacte, i quines són les fases i la metodologia d’un pla de reputació en línia i quines són les eines per a l’escolta activa. També ens qüestionarem, entre altres temes, què és crisi i què no és crisi de reputació digital (tipus, detonadors, impacte i probabilitat, triatges, creació del manual de crisi i prioritats).
El termini d’inscripció finalitza el dia 29 d’abril de 2025.
En un entorn de reptes múltiples i canvis efímers que demanen contínuament l’atenció i els recursos de l’administració, des de la Federació de Municipis de Catalunya hem cregut molt oportú organitzar aquest curs, que, entre d’altres, parlarem dels models organitzatius, les estructures organitzatives, del diagnòstic organitzatiu, del sistema de funcionament, aprendrem a calcular la capacitat de treball dels nostres equips, a diferenciar entre treball regular i treball de transformació, construirem un sistema de funcionament alineat amb les prioritats estratègiques de la institució i mesurarem de manera efectiva els objectius del sistema de funcionament.
Aquesta acció formativa s’adreça principalment a càrrecs polítics o empleats públics de l’administració local amb capacitat per impulsar processos de canvi.
El termini d’inscripció finalitza a les 15.00h del dia 7 de maig de 2025.
Se celebrarà una taula rodona al voltant de la publicació del llibre ‘El Reglamento de Inteligencia Artificial de la Unión Europea de 2024, el derecho a una buena administración digital y su control judicial en España'. L’autor és Juli Ponce, catedràtic de Dret Administratiu a la Facultat de Dret de la UB i membre del Grup de Recerca en Regulació de Sistemes Algorítmics i Intel·ligència Artificial – RSAI.
L’acte comptarà amb presentació institucional a càrrec del Dr. Xavier Triadó, vicerector de Política de Digitalització UB i amb participació de l'autor del llibre, la doctora Helena Matute, prologuista i catedràtica de Psicologia a la Universitat de Deusto, el doctor Jordi Vitrià, catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics a la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona (UB) i director de la Càtedra UB d’Intel·ligència Artificial i Mitjans i el doctor Antonio Madrid, professor de Filosofia del Dret de la UB i coordinador general de la Clínica jurídica dret al Dret-UB.
L´aforament és molt limitat, per la qual cosa és imprescindible la inscripció prèvia, enviant un correu especificant l´interès en assistir a: petia.guintchev@ub.edu
Governants, líders, activistes i pensadores de tot el món comparteixen idees i debaten sobre possibles solucions per als reptes que afrontem.
Et convidem a fer una ullada a les activitats que promou la Generalitat en el marc d’aquest esdeveniment global que vol transformar la relació entre govern i ciutadania. En destaquem dues especialment:
Es tracta d’una sessió en línia dirigida als gestors i gestores d'actuacions finançades pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència a l'Administració local i les peticions d’inscripció es fan a través de la sol·licitud d’inscripció de la pàgina web de l’EAPC.
L'objectiu estratègic d'aquesta formació és contribuir a una adequada i eficaç gestió del fons MRR dins del PRTR, a partir de l'elaboració dels manuals de sistemes i procediments que donin compliment a les obligacions recollides a l'Ordre HFP/1030/2021.
Durant la sessió es presentaran els models de manuals que ha publicat o està a punt de publicar la Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d'Estat per a l'eficaç gestió dels fons MRR i es donaran directrius i orientacions sobre com adaptar els manuals presentats a les necessitats específiques de les administracions locals.
El proper mes d’octubre es celebra la quarta edició del Congrés de Qualitat de l’Aire coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell.
Obrim inscripcions per poder retrobar-nos els dies16 i 17 d’octubre de 2025 a Fira Sabadell, en l’epicentre de l’Aire Net per avançar en noves polítiques públiques de millora de la qualitat de l’aire, fer front als reptes per al 2030 de l’aplicació de la nova Directiva de qualitat de l’Aire així com posar en valor la feina feta relativa al Pla d’Acció d’Aire Net Horitzó 2027, entre altres temes.
Podeu formalitzar la inscripció a l’enllaç inferior.
Així mateix, tenim disponible ja un primer esquelet de programa provisional, on podreu veure els horaris, la distribució de sessions en els diversos espais i alguns noms de les persones confirmades. Comptarem amb una vintena de sessions tipus taula rodona, unes deu ponències destacades i altres espais d’intercanvi de coneixement.
Com cada edició, comptarem amb una zona expositiva per presentar solucions tecnològiques, a càrrec d’empreses i entitats rellevants del sector.
El 4t Congrés de l’Aire està coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell.
Compta amb un comitè científic configurat per: ISGLOBAL, BSC, CSIC, Ajuntament de Barcelona, Autoritat del Transport Metropolità, Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, Agència de Salut Pública de Barcelona i Col·legi d’Enginyers Industrials.
La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat donem suport al Congrés com a col·laboradors tècnics.
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.