Un nou programa metropolità busca conscienciar tota la ciutadania sobre la importància de garantir els drets humans amb una mirada local-global. L'acte de presentació del programa 'Tenim Drets, Teixim Llibertats' es va celebrar a Torrelles de Llobregat el dissabte 11 de març a Torrelles de Llobregat, aplegant els ajuntaments metropolitans més petits, de menys de 10.000 habitants: Begues, Cervelló, Papiol, La Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat, en defensa dels Drets Humans des del món local






13/03/2017

El programa promou, a través de diverses activitats i tallers amb la ciutadania de totes les edats dels municipis participants, el coneixement de la realitat que afecta les persones refugiades i sol·licitants de dret d’asil, fomentant la comprensió i el respecte i motivant a un canvi d’actituds.

L’acte del dissabte va incloure una taula rodona moderada pel periodista Adrià Bas, en la qual hi van participar Nour Al Chikh Oughlli, testimoni de Síria, i Fernando Pujol, de l’ONG Proactiva Open Arms.

La posada en marxa d’aquest nou programa metropolità ha suposat l’inici a l’AMB d’una àrea de treball d’Educació per la Justícia Global. Entre les activitats d’aquesta nova unitat de treball, hi haurà l’elaboració de materials d’informació i sensibilització per a la ciutadania, i el disseny i organització d’accions al territori metropolità, adaptades als diferents grups (joves, infants, adults, grups de dones, persones amb discapacitat, de diferents orígens, etc.). Activitats com la d’avui, per apropar els Drets Humans a la població metropolitana.