Enric Colom, alcalde de Torre-serona, està assistint com a representant de l'FMC a aquesta jornada que, centrada en el propòsit dels serveis socials de cuidar les relacions familiars i comunitàries enteses com un bé de la societat, s'està celebrant avui al Monestir de les Avellanes, a Os de Balaguer, organitzades pel Consell Comarcal de la Noguera






11/04/2019

En aquesta jornada es volen crear espais de treball que convidin els i les professionals a reflexionar sobre l’acompanyament a les persones en els processos de reajustaments familiars i comunitaris, quan hi ha situacions de crisi a les llars, com poden ser la violència intrafamiliar, la separació de la parella, la malaltia d’un membre, la soledat i l’aïllament, etc. Així mateix, es considera que els espais han de donar importància a la interacció entre professionals i persones usuàries com a inspiradora de canvis.

La jornada, que s'està celebrant amb la col·laboració de les entitats municipalistes (FMC i ACM). ha començat amb una conferència inaugural sobre serveis socials i famílies: sinergies comunitàries en un món inestable, a càrrec de Josefa Fombuena Valero.

A continuació, s'han obert 2 espais de treball, on es tracten la memòria del genosociograma, la teoria del vincle aplicada a la relació entre el professional i l'usuari, el treball amb famílies des de l’acompanyament -reptes i oportunitats-, i la construcció col·laborativa en diferents contextos d’intervenció social.

Seguidament tindran lloc dues taules d'experiències: programa ANYS I PANYS, amb l’equip de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera; i Family Group Conference, amb l’equip de Serveis Socials del Consell Comarcal d’Osona.

I, finalment, l'espai de conclusions anirà a càrrec de Fernando Fantova, Pilar Quejido, Núria Ferrer i Josep Lluís Bonet.