El Centre Cultural el Born va acollir ahir un acte d'homenatge a la política municipal aplegant diversos alcaldes i alcaldesses de Catalunya en la tradicional trobada-dinar que Alcaldes.eu organitza des de 2011, coincidint amb el final de les legislatures municipals. Xavier Amor, president de l'FMC i alcalde de Pineda de Mar, va intervenir en aquest acte, que tenia l'objectiu d’agrair i reconèixer la tasca realitzada pels alcaldes i alcaldesses






07/05/2019

Amb la participació de més de 150 persones, entre electes, representants de la societat civil, empresaris i mitjans de comunicació, l'acte va servir per agrair i reconèixer la tasca realitzada pels alcaldes i alcaldesses de Catalunya.

En l'acte va intervenir, entre d'altres electes, Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, conjuntament amb el conseller d’Interior, Miquel Buch i el president de l’ACM i alcalde de Sallent, David Saldoni. Amor va destacar que "la feina dels alcaldes i alcaldesses ha estat clau en els darrers 40 anys per explicar els canvis i transformacions socials".

Representant els que han anunciat que abandonaran l’activitat política municipal en acabar la legislatura, van rebre reconeixement una dotzena de batlles de diverses poblacions: Lluis Tejedor (el Prat de Llobregat), Miquel Arisa (Centelles), Jordi San José (Sant Feliu de Llobregat), Mireia Solsona (Matadepera), Josep Poblet (Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona), Josep Maria Corominas (Olot), Joan Costa Planes (Rajadell), Marta Felip (Figueres), Andreu Francisco (Alella), Valentí Riera (Aguilar de Segarra), Teresa Padrós (Palau Solità i Plegamans), i Marc Prat (Ribes de Freser). Lluís Tejedor, Miquel Arisa, Jordi San José i Mireia Solsona han estat també membres dels òrgans de govern de l'FMC en diferents etapes. Tejedor, a més, ha estat durant diversos anys també vicepresident de l'entitat.