En un acte celebrat a Begur, la consellera Àngels Chacón ha lliurat les 12 acreditacions a l’Ametlla de Mar, Arenys de Mar, Begur, les Cases d’Alcanar, l’Escala, Llançà, Palamós, Sant Carles de la Ràpita, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú. També ha atorgat dos distintius més: a Montclar, com a Poble amb Encant, i ja en són 13 a tot Catalunya; i el de Ciutat i Vila amb Caràcter a la Bisbal d’Empordà, sent la dotzena localitat acreditada amb aquesta marca






21/11/2019

Aquestes marques de promoció turística impulsades per l’ACT neixen per donar resposta als reptes que marca el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022 com ara promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles; crear sinergies entre municipis; potenciar la diversificació territorial i la desestacionalització de l’activitat turística; i protegir la conciliació i l’equilibri entre els residents i els visitants/turistes.

Aquestes tres marques d’especialització formen part de l’estratègia de l'ACT per segmentar la promoció del turisme cultural dels municipis de Catalunya, ajudant-los a promocionar la seva oferta turística a escala internacional i a preservar i promoure el seu patrimoni històric, arquitectònic, tradicional i paisatgístic.

La nova marca Barris i Viles Marineres s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Els municipis acreditats tenen una forta personalitat marcada per aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, gastronòmic, paisatgístic, o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter és una de les apostes del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, envers la promoció del turisme urbà. Amb l’acreditació d’avui ja són 12 el municipis catalans distingits fins ara amb aquesta marca: Girona, Lleida, Manresa, Montblanc, Reus, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès, Solsona i la Bisbal d’Empordà.

En el cas de Pobles amb Encant, la marca permet oferir al turista una proposta perquè es pugui endinsar en el territori català i conèixer la seva diversitat i riquesa cultural i paisatgística, més enllà dels principals pols d’atracció turística. Montclar s’uneix avui als altres 12 pobles acreditats fins el moment: Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.