La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i 11 municipis de la llera del Besòs, es van reunir divendres per avaluar els efectes produïts al riu Besòs per l’incendi de dimecres en una fàbrica de Montornès. Les administracions s’han compromès a tirar endavant un pla de xoc immediat per recuperar la biodiversitat del riu Besòs i fer seguiment de les responsabilitats legals que se’n puguin derivar






16/12/2019

El Departament de Territori i Sostenibilitat, 11 municipis de la llera del Besòs, la Diputació de Barcelona, el Consorci Besòs-Tordera i el Consorci del Besòs s’han reunit aquest migdia per avaluar els efectes produïts al riu Besòs per l’incendi de dimecres en una fàbrica del polígon Bosquerons de Montornès del Vallès i traçar un pla de treball per recuperar la biodiversitat i la fauna del riu. Així, la Generalitat i els ajuntaments del Besòs han fet front comú per dur a terme conjuntament un pla d’actuacions amb l’objectiu de recuperar al més aviat possible la biodiversitat del riu després de l’incendi.

La trobada va comptar amb la participació dels municipis de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Badalona, la Llagosta, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Martorelles i Sant Fost de Campsentelles. Per part del Departament de Territori i Sostenibilitat, han participat en la reunió la directora de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao.

Totes les administracions s’han compromès a tirar endavant de forma immediata un pla de xoc per recuperar la biodiversitat del riu Besòs, a l’espera dels resultats de les anàlisis i estudis tècnics que està elaborant l’Agència Catalana de l’Aigua.