El Departament de Territori i Sostenibilitat ha signat un conveni amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí, Pals, l’Escala, Bellcaire d’Empordà, Fontanilles, Gualta, Palau-sator i Ullà, que inclou l’aprovació d’un Pla de promoció per reforçar la imatge turística del parc i el seu coneixement entre la ciutadania






02/03/2020

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha signat un conveni amb vuit ajuntaments de l’Alt i Baix Empordà, per a la promoció turística conjunta dels valors naturals del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, com a motor econòmic de la zona. Concretament, amb l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; de Pals, Carles Pi i Renart; de l’Escala, Víctor Puga; de Bellcaire d’Empordà, Cecília Barnosell; de Fontanilles, Salvador Coll; de Gualta, Jaume Fontdevila; de Palau-sator, Joan Sabrià, i d’Ullà, Josep López Ruiz.

El conveni comprèn l’aprovació d’un Pla de promoció turística i el desenvolupament local en l’àmbit del Par Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Per a desplegar les accions previstes, els ajuntaments destinaran cada any un total de 18.000 euros, repartits proporcionalment entre els ajuntaments de Torroella de Montgrí, Pals i l’Escala, que aportaran un 25% cadascun, i la resta, que aportaran un 5% cadascun. El conveni té una vigència de tres anys prorrogable. L’Ajuntament de Torroella de Montgrí serà l’encarregat de la secretaria tècnica del conveni.