La façana de molts ajuntaments catalans va lluir aquest 25 i 26 de juliol la bandera sahrauí per tal de visualitzar el seu suport a aquest poble que viu confinat als campaments de refugiats al Sàhara Occidental. Vilanova i la Geltrú, Caldes de Montbui, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Lleida, Rubí, Vic, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Llagostera...són alguns dels ajuntaments que han anunciat públicament que s'adhereixen en aquesta iniciativa






27/07/2020

La iniciativa respon a la proposta de "vacances en Pau", que cada estiu organitza l'estada d'infants sahrauís a llars de famílies d'acollida de tot Catalunya, i que aquest any no ha estat possible per la situació provocada per la Covid-19. En el marc d'aquesta iniciativa cada any s'ha organitzat una manifestació per reivindicar el seu dret a l'autodeterminació dels sahrauís, pel dret retornar a la seva terra, i per denunciar la constant violació dels drets humans al Sàhara Ocupat per les forces d'ocupació marroquines. Enguany, a causa de la Covid-19, la manifestació tindrà un caràcter simbòlic amb la col·locació de banderes sahrauís als balcons d'institucions i de particulars.

Aquest any, i a causa de la pandèmia, els campaments de refugiats sahrauís s'està desenvolupant un projecte de Vacances en Pau alternatiu per fer que l'estiu no sigui tan dur pels infants, tot i la situació de refugi i les altes temperatures.