El programa té com a objectius reivindicar la història i la identitat pròpies del judaisme al nostre país, valoritzar el seu patrimoni material i monumental, i promoure la cultura i el turisme relacionat amb aquest llegat. Conjuntament amb el món local, es preveu realitzar un inventari del llegat judaic i accions per a la seva recuperació, dinamització i divulgació al públic en general i acadèmic






26/01/2021

El Departament de Cultura impulsa, conjuntament amb el món local, el programa Aljames amb l’objectiu d’endreçar, reconèixer i promoure el patrimoni jueu de Catalunya. El programa vol crear coneixement i recuperar la memòria i identitat oblidades de la cultura jueva a Catalunya per tal que es divulguin al públic en general i se’n faciliti la recerca als acadèmics.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, acompanyada de la directora general del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, s’ha reunit telemàticament amb representants d’una quinzena de municipis per presentar-los el programa. A la trobada hi han assistit alcaldes i representants de l’àrea de cultura dels ajuntaments de Barcelona, Balaguer, Besalú, Castelló d’Empúries, Cervera, Girona, Lleida, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Puigcerdà, Tàrrega, Tarragona, Tortosa, Valls i Vic.