Els ajuntaments que hi participin obtindran l'energia elèctrica per a tots els seus equipaments públics a través de la comercialitzadora pública, fet que garanteix una energia 100 % renovable certificada, i de proximitat






07/06/2021

En els darrers mesos, l'AMB i els 36 municipis metropolitans han fet una ronda de reunions tècniques per avaluar la situació particular de cada ajuntament i decidir si entren a formar part de l'accionariat de TERSA, l'empresa pública que actua com a operador per generar l'energia que, posteriorment, es comercialitza a través de Barcelona Energia.

Després d'aquesta primera ronda de contactes, 9 municipis han manifestat la voluntat d'iniciar els tràmits aquest 2021. Es tracta de Castellbisbal, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Els ajuntaments que han optat per sumar-se a l'operador disposaran d'un instrument per impulsar la generació d'energia, i per gestionar i explotar les instal·lacions de generació d'energies renovables del territori. Alhora, Barcelona Energia representarà la producció d'energia d'aquests municipis davant del mercat.