El nombre de punts de recàrrega de l'AMB passarà dels 10 actuals a gairebé 50 en els propers dos anys. Aquesta xarxa pública metropolitana es complementa amb les fotolineres, que permeten carregar els vehicles elèctrics amb energia solar. L'AMB invertirà en projectes innovadors, com el primer carregador ultraràpid de la metròpolis, de 150 kWh


02/12/2021

L'AMB va iniciar l'establiment de la seva xarxa d'electrolineres l'any 2015. Actualment, la infraestructura compta amb 10 punts de recàrrega ràpida que distribueixen 50.000 kWh cada mes. Aquests punts estan ubicats als municipis de Badalona, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Pallejà, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i Gavà.

Com que el parc de vehicles elèctrics està experimentant un gran creixement al territori metropolità, l'AMB ha pres la decisió d'ampliar, progressivament, a partir del 2022, la xarxa actual, fins arribar gairebé a la cinquantena d'electrolineres de recàrrega ràpida. D'aquesta manera, i conjuntament amb altres punts de recàrrega instal·lats pels ajuntaments,  s'aconseguirà que tots els municipis metropolitans tinguin com  a mínim un punt de recàrrega públic disponible.

Com a mostra del compromís de l'AMB amb la sostenibilitat, tots els punts de recàrrega de la xarxa metropolitana de punts de recàrrega subministraran energia procedent únicament de fonts renovables.

En aquest sentit, la xarxa es complementa amb les anomenades fotolineres metropolitanes. Aquestes infraestructures, de les quals l'AMB en preveu instal·lar gairebé 40 arreu de la metròpolis, són punts de recàrrega equipats amb una marquesina fotovoltaica que proporciona energia d'origen solar als vehicles elèctrics, i deriva aquesta energia a equipaments públics quan no hi ha vehicles connectats.