La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha presentat les inversions ferroviàries previstes en aquests dos municipis del Vallès Oriental, amb una inversió de més de 43 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència destinats a Mobilitat Urbana






11/04/2022

A la visita a l'estació ferroviària de Granollers, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha valorat la inversió prevista al territori, superior a 21 milions d'euros, amb l'inici de la licitació de les obres de cobriment de la infraestructura de la línia R2 al llarg de 350 metres, obrint així nous espais per a la ciutat.

Aquest projecte va acompanyat de la reordenació de l'estació del centre, amb la nova ubicació de les instal·lacions ferroviàries de manteniment i la construcció de noves vies. L'actuació permetrà avançar en la plena integració de la infraestructura ferroviària al seu pas pel nucli urbà de la capital de la comarca del Vallès Oriental, eliminant la barrera física que històricament ha representat el ferrocarril i completar la permeabilitat del sistema ferroviari.

A Parets del Vallès es durà a terme la remodelació de l'estació ferroviària, amb el cobriment de 100 metres de via per donar continuïtat a la trama urbana. A més, es construirà una plaça cívica i una zona d'aparcament, fet que suposa una inversió global de més de 12 milions d'euros. Amb aquesta actuació s'oferirà als usuaris una estació que respondrà a les demandes actuals i futures que necessita el servei de Rodalies, amb més estàndards de confort, funcionalitat, plena accessibilitat.

Les actuacions previstes al Vallès Oriental són clau a l'estratègia de mobilitat segura, sostenible i connectada que lidera el ministeri, a la qual es destinaran els pròxims anys més de 13.000 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Urbana.
 
Font: Govern d'Espanya - 8 d'abril de 2022.