L'AMB recol·loca i instal·la durant el mes de maig centenars d'unitats de mobiliari i equipaments. Els temporals de març i abril han obligat a endarrerir-ne el muntatge i a intensificar les feines


09/05/2022

L'AMB intensifica les actuacions de muntatge i instal·lació de mobiliari i equipaments al llarg dels 30 km de platges del litoral metropolità perquè estiguin a punt de cara a la temporada d'estiu, que començarà oficialment a principis de juny.

Els temporals tardans d'aquesta primavera, amb onatge important i persistent durant els mesos de març i abril, han obligat a replanificar el calendari de muntatge i reordenar els equipaments. En primer lloc, s'han endarrerit les feines de preparació per a la temporada alta, que habitualment començaven just després de Setmana Santa. En segon terme, la regressió de sorra ha implicat una pèrdua important d'amplada d'algunes platges, fet que impossibilitarà la recuperació de tots els serveis prèviament disponibles (passeres, dutxes, aparcabicicletes...). Les zones més afectades per aquesta circumstància són algunes platges de Montgat (de les Roques, de Can Tano i Montsolís), de Badalona (Barca Maria), del Prat de Llobregat (part de Can Camins) i algunes zones de la platja de Gavà.

En altres platges que han perdut amplada o que s'han vist modificades pels temporals, l'AMB ha reordenat els equipaments i ha reubicat els elements en zones més protegides i estables.

L'equip de platges de l'AMB ha modificat les dutxes per tornar a posar en servei els 400 ruixadors que estaven anul·lats, després que s'hagin superat les limitacions derivades de la covid a l'exterior. El total dels 800 ruixadors s'han sotmès a un tractament de neteja i desinfecció.