Aquest matí la vicepresidenta de l’FMC i alcaldessa de Tàrrega Alba Pijuan, l’alcaldessa d’Aitona i impulsora de la Comissió de Benestar Social Rosa Pujol, i el cap de gabinet de presidència Jordi Seguer s’han reunit amb Juan Alamillo i Josep Guinot, membres de la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya, que han iniciat una campanya per reivindicar l’actualització de l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya






25/05/2022

L’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) és un indicador de renda general, congelat des de 2010. Aquesta plataforma ve demanant que es posi al dia, ja que repercuteix sobretot en aspectes com ara el copagament de les places de les residències de gent gran, la Llei de la dependència o en les prestacions d’habitatge, entre d’altres. Segons aquest col·lectiu, l’IRSC està molt per sota del llindar de la pobresa i per això cal actualitzar-lo i incloure’l en els pressupostos de la Generalitat, cosa que no va succeir aquest 2022. La mateixa plataforma considera necessària una actualització de totes les prestacions de la cartera de Drets Socials, una qüestió que ha estat compartida per part de l’FMC.

La plataforma ha demanat a l’FMC que traslladi la seva reivindicació al Departament de Drets Socials i la col·laboració en la tasca de difusió d’aquesta situació. La reivindicació de la posada al dia de l’IRSC es ve plantejant de manera continua en els darrers Congressos de la Gent Gran de Catalunya, i ara vol que arribi també al món municipalista.

En aquest sentit, Alba Pijuan, ha estat sensible a la proposta i s’ha compromès a traslladar aquesta demanda en totes les reunions per negociar el contracte programa de drets socials de la Generalitat.