Des de mitjans de 2021 i fins avui s'han assignat a Catalunya 2.610 milions d'euros dels fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, provinents de convocatòries o transferències directes del Govern espanyol o d'assignacions de l'Estat a la Generalitat






26/05/2022

Així ho ha explicat la secretària d'Afers Econòmics i Fons Europeus, Matilde Villarroya, durant l'acte "Fons Next Generation: reptes i oportunitats", de dimarts 24 de maig, que ha tingut lloc a l'Antiga Audiència de Tarragona.

Pel que fa a la vegueria del Camp de Tarragona, fins ara ha rebut 29,7 milions d'euros per a projectes impulsats l'any 2021, i més de 9 milions d'euros el 2022, a través de convocatòries públiques i concessions directes. Dins les concessions directes, durant l'any passat es van assignar 2,5 milions d'euros a la Universitat Rovira i Virgili i 3 milions del programa Impuls Patrimoni a l'Ajuntament de Tarragona.

Pel que fa a convocatòries, la Universitat Rovira i Virgili va obtenir 1 milió d'euros del programa d'ajuts per a Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) i 0,4 milions del programa d'ajuts per a la realització de proves de concepte. Precisament d'aquest mateix programa, l'Institut Català d'Investigació Química es va adjudicar 0,4 milions d'euros. En el cas del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les destinacions, l'Ajuntament de Salou va aconseguir 6 milions d'euros, el de Vila-Seca, 5 milions d'euros i la Diputació de Tarragona, 5 milions.

Durant l'any 2022, la Universitat Rovira i Virgili ha rebut una concessió directa d'1,7 milions d'euros per la requalificació del sistema universitari espanyol i 0,13 milions per la modernització i digitalització del sistema universitari.

Pel que fa al programa per descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat urbana, dirigit a ciutats, Tarragona ha obtingut més de 3 milions d'euros, el Vendrell més d'1 milió d'euros i Reus 4,7 milions d'euros. I en relació amb els ajuts per a la transformació digital de les administracions de les entitats locals, Tarragona ha aconseguit 0,5 milions d'euros i Reus 0,3 milions d'euros.

Font: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert - 24 de maig 2022.