Els governs locals amb plans de sostenibilitat i promoció turística, l'adquisició de llibres per a biblioteques, aules de formació i incentius a la mobilitat elèctrica, junt amb centres de recerca i empreses en són els receptors






10/06/2022

Així ho ha explicat la secretària d'Afers Econòmics i Fons Europeus, Matilde Villarroya, durant l'acte de presentació "Fons Next Generation: reptes i oportunitats", el matí de dimarts 7 de juny, que va tenir lloc al municipi de Prullans (la Cerdanya) i que va comptar amb una trentena d'assistents, entre representants municipals i del teixit empresarial i social de l'Alt Pirineu i Aran.

Des de mitjans de 2021 i fins avui s'han assignat a Catalunya 2.840,8 milions d'euros del fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), provinents de convocatòries o transferències directes del Govern espanyol o d'assignacions de l'Estat a la Generalitat. Aquest import es distribueix entre els 1.900,4 milions d'euros que es van assignar a Catalunya l'any passat i els 940,4 milions d'euros d'enguany, assignats fins al moment.

Pel que fa a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, fins ara han rebut 2,17 milions d'euros, procedents de convocatòries de la Generalitat i de l'Estat. Els principals projectes guanyats a Lleida de convocatòries que ha publicat la Generalitat han beneficiat 6 ajuntaments, que han rebut ajuts per a l'adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya; i 24 particulars i 4 empreses, que han estat perceptors d'un total de 0,15 milions d'euros de la convocatòria MOVES III del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica. L'Ajuntament de la Seu d'Urgell també ha rebut una subvenció d'aquest Programa, per un import de 4.000 euros.

D'altra banda, l'Ajuntament de la Vall de Boí s'ha endut 2 milions d'euros del Programa extraordinari de plans de sostenibilitat turística a les diputacions i l'Ajuntament de Tremp s'ha adjudicat 4.000 euros de la convocatòria creació d'aules de formació oberta, flexible i a distància mitjançant tecnologies de la informació i la comunicació a través de l'Aula Mentor.

A més, dins del mateix Programa, també destaca el Consorci Segre Rialb (2,5 milions d'euros) assignat a les terres de Lleida, i del qual en formen part 6 comarques, tres de les quals pertanyen a l'Alt Pirineu.

Font: Departament d'Economia i Hisenda - 7 de maig 2022.