Juntament amb la regió de Valea Jiului, de Romania, i la ciutat polonesa de Lodz en una cerimònia, organitzada pel Comitè Europeu de les Regions, on es va fer públic la resolució i lliurament del Premi






15/12/2022

El Projecte de la Societat de Desenvolupament de Valea Jiului es va anunciar com el projecte guanyador de la sisena edició del Premi d'Acció Transformadora, junt aquesta també altres dues ciutats van ser nominades per al Premi: la ciutat de Lodz, Polònia, per la seva Estratègia de Desenvolupament de la Ciutat i el municipi de Caldes de Montbui, per a la seva comunitat energètica local que prioritza la reducció d'emissions de CO2, l'ús de l'energia fotovoltaica i la implicació de la ciutadania en el co-disseny d'un nou model d'eficiència i independència energètica.

El premi Acció Transformadora reconeix les accions, en curs o ja concloses, que busquen impulsar canvis socioculturals, socioeconòmics o tecnològics, alhora que fomenta la implementació local del Pacte Verd Europeu. A més, el guardó vol distingir el paper clau dels governs locals per aconseguir compromisos globals. El guardó l'atorguen els Governs Locals per la Sostenibilitat i la ciutat danesa d'Aalborg, amb el suport del Comitè Europeu de Regions i el Banc Europeu d'Inversions.

El guanyador va ser anunciat en una cerimònia del Comitè Europeu de Regions, celebrada el 9 de desembre. El premi consisteix en una dotació econòmica de 10.000 euros, la presentació de l'activitat a la Plataforma de Ciutats Sostenibles i les seves xarxes socials, promoció al web dels Governs Locals per la Sostenibilitat i a publicacions relacionades amb el desenvolupament sostenible i un trofeu, entre altres distintius.

(Aquí) podeu conèixer "La CEL de Caldes" comunitat energètica local de Caldes de Montbui, el projecte presentat pel seu ajuntament. I (aquí) més informació d'aquest.

Més informació al web sobre el Premi.

Font: Comitè Europeu de Regions - 9 de desembre 2022.