Entre les accions que han rebut finançament destaquen les de foment de la silvopastura com la formació de corrals temporals o l’adquisició d’abeuradors per als animals en diferents punts estratègics






16/01/2023

En concret, les 16 ADFs que han rebut els ajuts per a la prevenció d’incendis l’any 2022 són: ADF Alfara de Carles, ADF Sant Andreu (Arbolí),  ADF Benifallet, ADF la Fou de Capçanes, ADF Colldejou, ADF Cornudella de Montsant, ADF l’Espluga de Francolí, ADF les Borges (les Borges del Camp), ADF Montblanc, ADF Sant Roc (Paüls), ADF Muntanyes de Prades (Prades), ADF Pratdip, ADF Querol, ADF Ulldecona, ADF Vandellòs (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) i ADF Vilanova d’Escornalbou.

Aquests ajuts se sumen als que la Diputació atorga anualment als ens locals de la demarcació per facilitar la preservació dels boscos davant els incendis. Les dues línies d’ajuts formen part de les accions de prevenció d’incendis forestals que la institució duu a terme en el marc de la gestió forestal sostenible. Tot plegat té com a objectiu principal assolir una economia baixa en carboni i contribuir a la millora de l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic.